Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke en sportieve extraatjes. De nieuwsbrief ontvang je 1-2 keer per jaar en naast de Gouda Beach Experience vind je hierin ook de nieuwtjes over onze andere evenementen als de Oranjenacht en de Goudse IJsbaan.

Volg het hier....

Het meest zomerse nieuws!

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke weetjes rondom de Gouda Beach Experience.

cloud

Laatste nieuws

Het goede doel van Gouda Beach Experience 2017!

Het goede doel van Gouda Beach Experience 2017!

11 april 2017

Buitensporten na de ziekte kanker
Als iemand de diagnose kanker krijgt, verandert zijn leven ingrijpend. Ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en behandelingen zijn aan de orde van dag. Tijdens deze periode van de behandelingen verandert het lichaam drastisch; haar kan uitvallen, er is vaak sprake van gewichtsverlies, energie neemt af en stress neemt toe. Om deze groep mensen te ondersteunen in het oppakken van hun leven na alle behandelingen sporten zij twee keer per week onder deskundige begeleiding binnen. Buitensporten is nog niet mogelijk maar wel een wens voor de toekomst.

Maximaal resultaat
“We sporten in een groep, maar iedereen traint op zijn eigen niveau met een persoonlijk programma. Eén dag doen we alleen fitness en op andere dag is het fitness en sport & spel. Zo bereiken we maximaal resultaat in drie maanden tijd”, vertelt Marian Oostveen, een van de oncologiefysiotherapeuten.

Buitensport als medicijn
Niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezien is kanker een ingrijpende ziekte. “Veel van de mensen die wij begeleiden kampen met vermoeidheid. Sporten helpt dan, maar nog beter zou zijn als we ook naar buiten kunnen.” Welke sportactiviteiten Marian dan buiten wil ondernemen, weet ze ook: “Nordic Walken, want daar kan iedereen op zijn eigen niveau aan meedoen en het is eenvoudig in te passen in een actieve leefstijl. Zo geven we mensen letterlijk handvatten om ook actief te blijven na de revalidatie”.

Uw steun is nodig
Om deze trainingen mogelijk te maken, is uw steun onmisbaar. Hiervoor zijn namelijk 14 Nordic Walking sets t.w.v. €2.100 nodig. Wilt u helpen? Doe dan een donatie online of maak uw gift over op IBAN NL35 INGB 0657 0751 59 op naam van St. Vrienden van het GHZ, o.v.v. Nordic Walken. Tijdens Gouda Beach Experience kunt u ook een donatie doen bij de collectanten.

Gouda Beach Experience
Gouda Beach Experience heeft deze sportieve wens omarmd. Gedurende het hele evenement zijn er activiteiten waarbij gelden worden ingezameld voor de Nordic Walking sets. Zo is er op zondag 2 juli een Nordic Walking Stadstour. Hieraan kan iedereen deelnemen. Meer informatie volgt!

Lees ook in de ervaringsverhalen van deelnemers van de sportgroep ‘revalidatie bij kanker’ waarom zij buiten willen sporten. 

Grand Canyon
Creatie en bouw met medewerking van methetreclameteam.nl

Naast de Gouda Beach Experience organiseert Grand Canyon ook:

We regelen alles behalve het weer!

Organisatieburo Grand Canyon is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de Gouda Beach Experience. In Gouda liggen onze roots. We zijn al 20 jaar een unieke Goudse organisatie als het gaat om het neerzetten van sfeer en beleving. We hebben hart voor onze stad en werken dan ook met veel ambitie en passie om van elk evenement en feest een succes te maken. We hebben gezonde ambitie, passie en lef.