Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke en sportieve extraatjes. De nieuwsbrief ontvang je 1-2 keer per jaar en naast de Gouda Beach Experience vind je hierin ook de nieuwtjes over onze andere evenementen als de Oranjenacht en de Goudse IJsbaan.

Volg het hier....

Het meest zomerse nieuws!

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke weetjes rondom de Gouda Beach Experience.

cloud

Laatste nieuws

Sporten op het stadsstrand voor het goede doel

Sporten op het stadsstrand voor het goede doel

13 juni 2017

Van vrijdag 30 juni tot en met maandag 3 juli is de Gouda Beach Experience op de Markt van Gouda. Inwoners van Gouda en omstreken kunnen het gehele weekend met hun voeten in het zand deelnemen aan sportieve en feestelijke activiteiten. Dit weekend staat het project ‘Buitensporten na de ziekte kanker’ van Stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) extra in de aandacht. Men kan bij inschrijving of tijdens het evenement een donatie doen voor dit goede doel of een bijdrage leveren door mee te doen aan de Nordic Walking Stadstour. 

Zowel fysiek en mentaal is kanker een ingrijpende ziekte. Om deze groep patiënten te ondersteunen en hun leven na alle behandelingen weer op te pakken, sporten patiënten tweewekelijks onder begeleiding van oncologiefysiotherapeuten. "Veel mensen kampen met vermoeidheid. Sporten helpt hiertegen en het beste is om dit buiten te doen", vertelt oncologiefysiotherapeut Marian Oostveen. “Met Nordic Walking als onderdeel van de revalidatie kan iedereen buitensporten op zijn eigen niveau. Daarnaast is het eenvoudig in te passen in elke leefstijl. Zo geven we mensen letterlijk handvatten om ook actief te blijven na de revalidatie."

"Voor deze trainingen zijn 14 Nordic Walking sets nodig ter waarde van € 2.100,-, maar dat budget is helaas niet beschikbaar”, vertelt Marian. 

Donaties & Nordic Walking Stadstour
“Iedereen heeft wel iemand met de ziekte kanker in zijn omgeving en weet wat dit kan betekenen qua levensstijl. Wij dragen daarom graag ons steentje bij aan dit mooie, sportieve doel van het ziekenhuis”, vertelt organisator Remko van der Hammen van Organisatieburo Grand Canyon. Teams die meedoen aan het Beachvolley Bedrijventoernooi, vriendentoernooi en lerarentoernooi worden bij inschrijving gevraagd om een vrijwillige donatie. “Ook tijdens het evenement worden collectes gehouden om deze benodigde sets te kunnen bekostigen”, vertelt Remko verder. “Op zondag organiseren we daarnaast een speciale activiteit: de Nordic Walking stadstour. Onder professionele begeleiding 'Nordic walken' we door de binnenstad, waarbij onderweg wordt verteld over de geschiedenis van Gouda. Voorafgaand aan de stadstour krijgt iedere deelnemer een Nordic Walking instructie van een half uur. Iedereen kan dus hieraan meedoen, met of zonder Nordic Walking ervaring.

Ieder uur start er een nieuwe groep: 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur op Markt aan de voorzijde van het Oude Stadhuys. Wilt u zeker zijn van een plekje voor deze bijzondere activiteit? Aanmelden kan via deze link.

De kosten zijn € 5,- p.p. en gaan direct naar het goede doel.

Meer informatie over het project www.vriendenvanhetghz.nl.

Grand Canyon
Creatie en bouw met medewerking van methetreclameteam.nl

Naast de Gouda Beach Experience organiseert Grand Canyon ook:

We regelen alles behalve het weer!

Organisatieburo Grand Canyon is onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de Gouda Beach Experience. In Gouda liggen onze roots. We zijn al 20 jaar een unieke Goudse organisatie als het gaat om het neerzetten van sfeer en beleving. We hebben hart voor onze stad en werken dan ook met veel ambitie en passie om van elk evenement en feest een succes te maken. We hebben gezonde ambitie, passie en lef.